Maso - ryby
HOVĚZÍ ZÁVITKY NA ČESNEKU
Potřebujeme : 4 hovězí plátky, 50 g slaniny, 50 g párků, 40 g sádla, 1 cibule, hladká mouka, česnek, mletý pepř, sůl
Postup : hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme trochou prolisovaného česneku, poklademe hranolky slaniny a kousky párků, stočíme v závitky a upevníme jehlami na...
>>
———
VINAŘSKÉ ZÁVITKY
Potřebujeme : 4 hovězí plátky, 40 g slaniny, 50 g měkkého salámu, 1 malá sterilovaná okurka, 20 g sádla, 1 lžíce hladké mouky, 1 cibule, 1 dl bílého vína, mletá paprika, pepř, sůl
Postup : naklepané hovězí plátky osolíme, opepříme, poklademe špalíčky slaniny, salámu a okurky, stočíme je v závitky a...
>>
———
HUSARSKÉ ZÁVITKY
Potřebujeme : 4 hovězí plátky, 50 g slaniny, 1 plátek šunky, 1 cibule, 2 lžíce sádla, 1 lžíce hladké mouky, 2 dl smetany, mletá paprika, sůl
Postup : naklepané hovězí plátky osolíme a posypeme mletou paprikou, poklademe je malými plátky šunky, slaniny a trochou cibule pokrájené na půlkolečka....
>>
———
KOMBINOVANÉ ZÁVITKY
Potřebujeme : 4 menší hovězí plátky, 4 malé plátky z vepřové kýty, kousek vařeného uzeného boku, česnek, 40 g sádla, 20 g slaniny, 1 větší cibule, mletý pepř, sůl, hladká mouka
Postup : hovězí i vepřové plátky naklepeme, osolíme, potřeme česnekem, na hovězí plátky položíme vepřové plátky, potom...
>>
———
HOVĚZÍ MASO V PÓRKU
Potřebujeme : 500 g hovězího masa, 600 g očištěného pórku, 4 lžíce oleje, 1 cibule, 1 lžička hladké mouky, mletý zázvor, sůl
Postup : maso pokrájené na drobné kostičky osmažíme na zpěněné cibuli, přikryjeme pokličkou a dusíme do vysmahnutí šťávy. Potom maso osolíme, podlijeme několika lžícemi vody...
>>
———
ZBOJNICKÁ HOVĚZÍ PEČENĚ
Potřebujeme : plát zadního hovězího masa ( asi 500 g ), sůl, mletý pepř, česnek, 60 g slaniny, 50 g sádla, 1 cibule
Postup : plát masa rozklepeme hodně do šířky, potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme, poklademe tenkými plátky slaniny, stočíme v ruládu a ovineme ji bílou nití. Drobně pokrájenou...
>>
———
ROŠTĚNKY NA VÍNĚ S KŘENEM
Potřebujeme : 4 roštěnky, 1 dl červeného vína, 3 lžíce kečupu, půlka sterilované kapie, kousek sterilované okurky, strouhaný křen, pepř, sůl, olej, 40 g másla
Postup : odblaněné roštěnky po obvodu třikrát nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a prudce opečeme na rozehřátém oleji tak, aby byly...
>>
———
PASTÝŘSKÉ ROŠTĚNKY
Potřebujeme : 4 roštěnky, 100 g žampiónů, 40 g slaniny, 4 lžíce sterilovaného hrášku, 1 cibule, 1 dl smetany, lžička hladké mouky, mletá paprika, olej, sůl
Postup : odblaněné roštěnky po obvodu třikrát nařízneme, naklepeme, osolíme, poprášíme mletou paprikou, opečeme zprudka po obou stranách na...
>>
———
AZU PO TATARSKU
Potřebujeme : 250 g svíčkové, malá sterilovaná okurka, 3 lžíce kečupu, 2 lžíce oleje, půl lžičky hladké mouky, mletá paprika, 1 - 2 feferónky, pepř, sůl
Postup : odblaněnou svíčkovou nakrájíme na hranolky a osmažíme na rozehřátém oleji. Asi po dvou minutách přidáme na hranolky nakrájenou okurku,...
>>
———
HOVĚZÍ MASO PO ČÍNSKU
Potřebujeme : 300 g svíčkové, 1 vejce, 2 lžičky solamylu nebo maizeny, 50 g sterilované kapie, 1 velká cibule, stroužek česneku, 3 lžíce oleje, sůl, 1/2 dl bílého dezertního vína, lžička sójové omáčky
Postup : odblaněnou, na hranolky nakrájenou svíčkovou obalíme ve směsi solamylu ( maizeny ) a...
>>
Kuchařky si určitě rády odpočinou na dovolené v Chorvatsku, kterou si můžete rezervovat na Chorvatsko ubytování.