Bezmasá jídla
NOVÉ BRAMBORY NA PAPRICE
Potřebujeme : 1 kg nových brambor, 60 g másla, 1 cibule, 1/4 l smetany, 20 g hladké mouky, mletá paprika, sůl, 4 vejce uvařená natvrdo, kmín
Postup : drobně pokrájenou cibuli zpěníme na másle, sejmeme z plotýnky, vmícháme mletou papriku a hned zalijeme trochou vody. Přidáme oloupané, na kostky...
>>
———
ZELENINOVÉ RIZOTO
Potřebujeme : 300 g rýže, 60 g sádla, kousek cibule, 150 g mrkve, 200 g zeleného hrášku, 150 g kedluben, petrželka, pepř, sůl
Postup : přebranou rýži propláchneme studenou vodou, 3x spaříme vařící vodou, po okapání zalijeme vodoou ( na šálek rýže 1 1/2 šálku vody ), osolíme, přidáme 20 g sádla a...
>>
———
ŽAMPIÓNOVÝ KOKTAJL
Potřebujeme : 200 g žampiónů, 100 g libové šunky, 50 g majonézy, 1 dl smetany ke šlehání, mletý pepř, sůl, citrón, popřípadě 4 malé listy hlávkového salátu, kousek rajčete nebo kousek sterilované kapie
Postup : očištěné žampióny pokrájíme na plátky, vložíme do malého množství vařící vody okyselené...
>>
———
PAPRIKY A RAJČATA PLNĚNÁ RÝŽÍ
Potřebujeme : barevné papriky, rajčata ( na osobu 1 rajče a 1 paprika ), rýže podle potřeby, asi 3 lžíce olivového oleje, 2 červené cibule, asi 3 stroužky prolisovaného česneku, 3 lžíce vlašských ořechů nebo slunečnicových semínek, 3 lžíce rozinek a asi 3 lžíce bylinek ( pažitka, bazalka a oregano...
>>
———
OKURKA PLNĚNÁ SÝROVÝM KRÉMEM
Potřebujeme : 400 g dlouhé salátové okurky, 1 žervé, 80 g másla, lžíce mléka, sůl, kousek rajčete na ozdobu
Postup : omytou, osušenou okurku pokrájíme na osm špalíčků a nastříkáme je sýrem žervé promíchaným se změklým máslem, mlékem a solí a ozdobíme dílky rajčete
>>
———
FRANCOUZSKÉ OMELETKY
Potřebujeme : 3 vejce, strouhanka, tvrdý sýr, sůl, šlehačka ( smetana ), olej
Postup : rozšleháme vejce se solí, přidáme smetanu, strouhanku ( přiměřeně, protože nabyde ), nahrubo nastrouhaný sýr a vše zamícháme. Na pánvi rozehřejeme olej, tvoříme malé omeletky a smažíme je po obou stranách. Na...
>>
———
HOUBOVÝ GULÁŠ
Potřebujeme : 500 g hub, 2 cibule, 1 rajče, 1 zelená paprika, sůl, kmín, 40 g tuku, 2 dl smetany, 1 lžíce hladké mouky
Postup : nejvhodnější je příprava guláše ze směsi hub. Očištěné a pokrájené houby podusíme na tuku s osmahnutou cibulkou. Pak přidáme oloupané rajče a na kostičky nakrájenou...
>>
———
Kuchařky si určitě rády odpočinou na dovolené v Chorvatsku, kterou si můžete rezervovat na Chorvatsko ubytování.