Saláty

SALÁT Z ČERVENÉ ŘEPY S LUČINOU

SALÁT Z ČERVENÉ ŘEPY S LUČINOU
Potřebujeme : 600 g čerstvé červené řepy, sůl, křen, sýr Lučina Postup :  červenou řepu okrájíme a nastrouháme na jemné nudličky. Očistíme křen a taktéž nastrouháme na jemné nudličky. Smícháme s nastrouhanou červenou řepou, přidáme Lučinu, osolíme a vše promícháme. Podáváme k vařenému či...
>>

SALÁT Z ČEKANKOVÝCH PUKŮ S HRÁŠKEM A HOUBAMI

SALÁT Z ČEKANKOVÝCH PUKŮ S HRÁŠKEM A HOUBAMI
Potřebujeme : 300 g čekankových puků, 1 kapie, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 2 lžíce sterilovaných hub,  2 lžíce oleje, ocet, mletý zázvor, 1 lžička cukru, několik zrnek pepře, 2 feferónky, sůl Postup : čekankové listy dobře omyjeme, podélně rozkrojíme, pokrájíme na čtverečky, necháme okapat a...
>>

JARNÍ KOKTEJL

JARNÍ  KOKTEJL
Potřebujeme : hlávkový salát ( ledový apod.), vejce uvařené natvrdo, majolka, kečup, smetana, plnotučná hořčice, ocet, sůl Postup : hlávkový salát umyjeme, necháme okapat, vejce uvařené natvrdo oloupeme a pokrájíme. Připravíme si studenou omáčku : 2 lžíce majolky, 2 lžičky kečupu, 1 lžíce smetany,...
>>

HUMROVÝ KOKTAJL

HUMROVÝ  KOKTAJL
Potřebujeme : 1 konzerva humřího masa ( 220 g ), 100 g sterilovaného celeru, 70 g majonézy, 1 dl smetany ke šlehání, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce brandy, vorčestr, petrželka, citrón Postup : majonézu rozmícháme s kečupem, citrónovou šťávou, brandy, vorčestrem a nakonec s větším dílem ušlehané šlehačky....
>>

HERMELÍNOVÝ SALÁT

HERMELÍNOVÝ  SALÁT
Potřebujeme : 1 hermelín, 5 natvrdo vařených vajec, 200 g měkkého salámu ( Junior ), 50 g cibule, majonéza, sůl, mletý pepř, ocet ( případně nálev z okurek ) Postup : rozbalený hermelín rozpůlíme a protlačíme kolečkem na brambory, aby nám vznikly stejnoměrné nudličky. Stejně tak protlačíme natvrdo...
>>

 

Kuchařky si určitě rády odpočinou na dovolené v Chorvatsku, kterou si můžete rezervovat na Chorvatsko ubytování.

Vyhledávání

© kuchařka online